tiistai 17. marraskuuta 2015

Huono Kalliolainen syö TAAS japanilaista

En syö japanilaista ruokaa yleensä mitenkään kovin usein, vaikka ekan postaukseni Bodossa kävin peräti kahdesti viikon sisällä, ja nyt heti perään eksyin jälleen syömään japanilaista. Tällä kertaa paikkana Vallilan puolelta löytyvä Mashiro.

Pieni ja viihtyisä Mashiro sijaitsee Mäkelänkadulla, puu-Vallilan vieressä lähellä Sturenkadun risteystä. Ymmärtääkseni ravintola ei ota pöytävarauksia lounasaikaan, mutta jos mieli tekee japanilaista muulloin, pöydän varaaminen kannattaa, sillä ruokailijoita ei mahdu kuin 16 kerrallaan.

Meillä oli varaukset kunnossa, joten eikun marraskuisen illan pimeydestä ja koleudesta lämpimään raflaan istumaan!

Ja lämmin muuten olikin, oltiin vielä kiirehditty että ei myöhästytä, ja avokeittiö + pieni tila -yhdistelmä nostatti lämpötilan reilusti kahdenkympin lämpimämmälle puolelle.

Ruokalistalta löytyi kymmenisen annosta, joista noin puolet sisälsi lohta jossain muodossa. Mulla nälkää vastaan lähti taistelemaan lohi-aburidon, toisin sanoen liekitettyä lohta ja riisiä.

Mashiron spesialiteetti on donburit, eli kulhossa oleva riisikeko, joka on päällystetty täytteillä.

Oman annokseni kohdalla täytyy sanoa, että varsin nätti keko olikin! En meinannut millään raaskia rikkoa kaunista annosta, ja syömiseni olikin kuulemma huvittavan näköistä kun aloin varovaisesti napsia ruokaa yhdestä kohdasta.

Annos oli myös melkoisen täyttävä, riisiä oli aika paljon, mutta toisaalta mun mielestä melko sopivassa suhteessa lohen määrään.

Ruokaseuralaiseni otti ramenkeiton kanalla, ja listasi annoksen plussiksi erityisen hyvän liemen ja norin.

Kokonaisuutena paikka oli oikein jees, mutta nyt tuntuu että pursuaa japanilaiset safkat ja riisit jo korvista, kävin nimittäin tuossa yksi päivä sushillakin.

Seuraava postaus jostain ihan muusta, I promise!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti