torstai 10. joulukuuta 2015

Nallekahvila a.k.a Bear Park Cafe

porkkanakakku ja cappucino
Kulmakunnan paras porkkanakakku ja cappucino kyljessään söpikset nallekeksit.

Tämänkertainen postaus on siitä erilainen edellisistä, että paikka ei ollut mulle mitenkään uusi tuttavuus. Päinvastoin, ekan kerran kävin Karhupuiston pelastusaseman puoleisella kulmalla sijaitsevassa Bear Park Cafe – kulmakahviossa yli viisi vuotta sitten, ja se taisi olla ihan ensimmäinen kalliolainen kahvila missä olen käynyt.

Sen jälkeen käynneissä olikin vuosia välissä, mutta parina viime vuotena paikka on taas löytynyt, ja valikoituu suht usein kahvitteluun.

Bear Park cafe sisustus
Symppiksen kahvilan sisustus on muutenkin
runsas, mutta sehän ei tietty estä laittamasta
joulukoristeitakin joka paikkaan :)
Karhupuiston ympäristöön on tupsahdellut kahvilaa toisensa perään, joihin kaikkiin en ole edes tutustunut (tämähän vääryys pitää tietty korjata), mutta se minkä takia "nallekahvila" valikoituu usein, on sen lämmin fiilis. Paikka on pienehkö, taustalla soi tunnelmallinen musiikki, ja nyt varsinkin pimeään aikaan hieman huuruisista ikkunoista on kiva seurailla ohi kulkevien ihmisten (ja koirien) menoa.

Kahvit kulmakahviossa on perushyviä, mutta kylmyyttä ja koleutta kannattaa karkottaa etenkin kaakaoilla, mitä saa kymmenenä eri versiona, esim. mintulla, kermavaahdolla, mintulla JA kermavaahdolla, makusiirapeilla...

Suolasista herkuista on pakko mainita quichét, makeista taas porkkanakakku. Jos sitä on saatavilla, ota sitä!

Tämän kahvilan erottaa ympärillä olevista myös se, kuten kuvassakin näkyvä rekvisiitta vihjaa, että Bear Park Cafe liputtaa sateenkaaren väreissä. Se ei tietenkään jätä asiakaskunnasta pois kuin ahdasmielisimmät, keitä nyt ei Kalliosta niin paljon muutenkaan taida muutenkaan löytyä :D Ikähaitarikin paikassa on tuntunut olevan siinä nollan ja yhdeksänkymmenen välillä. Kahvila ei käännytä oveltaan myöskään koiria, vaan haukut makoilevat iloisesti lattialla omistajiensa nauttiessa sumpistaan. Tosin kaikkein isointa ja energisintä karvaturria en ehkä itse mukaan ottaisi, ihan tilan rajoitteista johtuen.

Plussaa tälle kahvilalle täytyy antaa myös viikonlopun aukioloajoista, sunnuntaisinkin aamukasista iltakuuteen! 

Kesäisin sama pitäjä muuten pyörittää Karhupuiston lippakiskaa, josta Helsinki oli luopumassa, mutta kaupunkilaisten aktiivisuus ilmeisesti perui aikeet, jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti