perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pieni patonkipuoti

Täyspitkä kalkkunapatonki ja puolikas vietnamilainen pulled pork, valmiina syötäviksi.

Tammikuussa huomasin Kirstinkadun Alppiharjun puolella, siis se kadunpätkä hesarin ja Sturenkadun välissä, tyhjän liiketilan oveen ilmestyneen lapun: "Tähän avataan patonkikauppa 1.2."

Suurella mielenkiinnolla odotin minkälainen puoti tilaan aukeaa, ja tuloshan oli La Baguette Coffee Shop, josta saa – no, patonkeja, täytettynä. Lisäksi paikka tarjoilee smoothieita ja kahvia. Patonkipuoti palvelee lähinnä aamiais- ja lounasasiakkaita, sillä se on auki arkisin klo 8-15, ja nyt onnekseni myös kevät- ja kesälauantaisin klo 10–15.

Valikoima vaihtelee hieman päivittäin, ja erikoisuutena on vietnamilaisia liha-ja kasvispatonkeja, sekä vietnamilaisia rullia. Listalta näytti löytyvät myös vietnamilainen kahvi. Miten se sitten eroaa perus juhlamokasta, en tiedä, kokeiluun menee joku toinen kerta. :D

Tila on pieni mutta viihtyisä, lounastajat voivat ottaa patonkinsa mukaan, tai istua paikan päällä
ikkunan edessä olevan baaripöydän ääressä. Vaihtoehtoisesti Wolt-tilauskin ilmeisesti onnistuu. Meillä patongit toimittivat kevätsiivouksen taukopurtavaa, joten kiikutimme ne suosiolla kotiin.

Ja minkälaisia patonkeja La Baguettesta sitten saa? Tilaamani vietnamilainen pulled pork ainakin oli oikein onnistunut. Hunaja toi makumaailmaan makeutta, mutta chili tasapainotti sitä sopivasti, olematta kuitenkaan varsinaisesti tulinen. Vietnamilaisiin ruokiin kuuluu usein yrttinä korianteri, joka ei meikäläistä mitenkään haittaa, mutta joka jakaa vahvasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Ystävällinen yrittäjä jättää yrtin toki poiskin, jos se on mielestäsi enemmän saippuan kuin herkun makuista, mutta asiasta kannattaa muistaa mainita k.o. ruokien kohdalla, myös tämän patongin.

Puolikas, eli 15 senttinen patonki kustansi 3,90 euroa, kokonainen 30 senttinen vähentää tilin katetta 5 euron ja 70 sentin verran, eli hyvinkin kohtuullisista hinnoista puhutaan.

Puolikkaassakin oli tarpeeksi sopivaksi huikopalaksi tälläiselle hentoiselle allekirjoittaneelle, poikaystäväni sen sijaan valitsi suosiolla kokonaisen.

Ja miten La Baguette sitten vertautuu ylikansalliseen Subwayhin?
Oikeastaan niitä on vaikea verrata, Subway on enempi pikaruokaa, kun La Baguettesta saa rehellisiä patonkeja, hyvillä raaka-aineilla, ja lähileipomon leivillä.

Koska kannatan mielelläni pienyrittäjiä ja paikallisuutta, jos pitäisi valita kummasta lounaani haen, voitto menisi Kirstinkadun uutukaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti